Sloop eerste gebouwen van start

Ingeborg Vos 09-11-2018 2575 keer bekeken

Begin november start sloopbedrijf Hooijer Renkum met de sloop van de eerste twee gebouwen op het terrein van de Kolonel Palmkazerne (Gooise Meren). Beiden gebouwen (19 en 27) worden duurzaam en circulair gesloopt. In beide panden is asbest aangetroffen, zowel inpandig als aan de buitengevel.

Asbestsanering
Hooijer Renkum is een gecertificeerd bedrijf als het gaat om het verwijderen van asbest. Dit wil zeggen dat alle werknemers gediplomeerd asbestverwijderaar zijn en dat de gemeente, arbeidsinspectie en de certificerende instelling onaangekondigd de werkzaamheden kunnen controleren.

Asbestsanering binnen:
Tijdens de inpandige sanering wordt de met asbest besmette lucht gefilterd door zogenaamde onderdrukmachines, om te voorkomen dat asbestdeeltjes worden verspreid.

Asbestsanering buiten:
Tijdens de sanering van de buitengevel zijn hoogwerkers noodzakelijk om bij het asbest te kunnen komen. Het asbest wordt zoveel mogelijk verwijderd zonder te breken en door het van te voren nat te maken, zodat er geen asbest kan vervliegen naar de omgeving.

Planning en informatie
De asbestsanering en de daaropvolgende sloop nemen ongeveer 6 maanden in beslag.  De direct omwonenden alsook de bewoners die op het terrein wonen zijn middels per brief ge├»nformeerd over de sloop, de planning en de werkzaamheden.

Heeft u vragen over de sloop, stuur dan een mail naar projectbureau@crailo.nl.

Cookie-instellingen