Leve de biodiversiteit op Open Crailodag 18 mei 2019

Ingeborg Vos 08-05-2019 3237 keer bekeken

De tweede Open Crailodag op 18 mei tussen 10.00 en 13. 00 uur staat in het teken van landschap en biodiversiteit. Er is van alles te beleven, te bekijken en te leren over biodiversiteit in het bijzondere landschap van buurtschap Crailo.

Het binnenterrein bij de Palmkazerne met de ingang aan de Amersfoortsestraatweg 85A te Bussum toveren we op 18 mei om tot een mini festival over biodiversiteit. Natuurlijk zorgen we voor koffie met iets lekkers. Kinderen kunnen een insectenhotel knutselen. Een vleermuisexpert vertelt over de manier waarop we de vleermuizen laten verhuizen uit te slopen gebouwen en wat mensen kunnen doen om de beesten daarbij te helpen.  Een imker geeft tekst en uitleg over de bloemetjes en de bijtjes en het belang van deze insecten. 

Fietssafari

De Open Crailodag is een unieke gelegenheid om delen van het gebied te bekijken waar normaal geen toegang is. Op 18 mei is het mogelijk om een fietssafari te maken over het oefenterrein van de Veiligheidsregio dat normaal hermetisch is afgesloten. Gidsen vertellen over de bijzonderheden, het landschap en de biodiversiteit op het terrein. Meldt u zich  bij aankomst op het terrein wel aan voor deze fietstocht want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

De excursies per fiets onder leiding van twee gidsen vertrekken om 10.15 uur, 11.15 uur en 12.15 uur. We hebben 15 leenfietsen beschikbaar. Daarnaast is er plek voor 15 mensen die op een eigen fiets naar de Open Crailodag komen. Dus bij elkaar kunnen er per tocht 30 mensen meefietsen. Reserveren kan alleen op het terrein op 18 mei.

Landschap

Het terrein van buurtschap Crailo heeft met bos, heide en een bloemrijke geschiedenis veel verschillende landschappen. De landschapsarchitecten van Okra bestuderen het landschap en de manier waarop nieuwe ontwikkelingen daarin op een goede manier een plek krijgen. Zij laten de resultaten van deze studie graag zien en vertellen hierover.

De stedenbouwkundigen van Team C werken met de landschap experts en andere betrokkenen hard aan het stedenbouwkundig plan voor buurtschap Crailo. Er staat nog niets vast en er is nog niets besloten over de toekomstige inrichting. Maar zij vertellen wel hoe de denkrichtingen op dit moment zijn.

Mensen die willen weten hoe zij een woning in buurtschap Crailo kunnen kopen of huren moeten we nog teleurstellen. Op de Open Crailodag is daar nog geen informatie over beschikbaar.

We verwelkomen u op 18 mei graag bij de Palmkazerne aan de Amersfoortsestraatweg 85A in Bussum.

Cookie-instellingen