Drukke fietssafari tijdens tweede Open Crailodag

Ingeborg Vos 21-05-2019 1765 keer bekeken

Met veel enthousiasme fietsten bijna honderd bezoekers van de Open Crailodag op 18 mei dwars door een stuk natuurgebied dat normaal gesloten blijft. Kinderen timmerden een eigen insectenhotel en de stedenbouwkundigen en landschapsarchitect vertelden over de voortgang van het ontwerp.

Mensen uit de wijde omgeving maakten tijdens de tweede Open Crailodag gebruik van de gelegenheid om tijdens een fietssafari met een gids dwars door het bijzondere landschap te fietsen. De route ging door het gebied dat de Veiligheidsregio gebruikt als oefenterrein. Een oude schietbaan blijkt nu een prachtig gebied voor onderzoek naar het leefgebied van marterachtigen. Rond de resten van gebouwen waar de brandweer regelmatig oefent, neemt de natuur het terrein steeds verder over. Deelnemers aan de fietssafari vertelden zelf ook over hun eigen herinneringen aan het gebied.

Op het terrein van de Palmkazerne gaven de landschap experts en stedenbouwkundigen een toelichting over de wijze waarop zij werken aan het ontwerp van nieuwe functies in het gebied zoals wonen en werken. Het bijzondere landschap van Crailo speelt daarin een centrale rol. Ook de wijze waarop bedrijvigheid een plek kan krijgen in Crailo en referentiebeelden die de ateliergroep heeft verzameld, waren te zien.

NH Gooi radio stuurde een reporter af op de Open Crailodag. De beide fragmenten zijn terug te luisteren via de link: https://nhgooi.nl/luister/programma/2019/05/18/10/3/2 (deel 1 start rond minuut 4 en deel 2 start rond minuut 39).

De zonnige Open Crailodag trok kinderen naar Crailo die een insectenhotel timmerden en een warme stroopwafel nuttigden. De vleermuisexpert kon omwonenden meer vertellen over nut en noodzaak van een vleermuiskastje aan de gevel van woningen. 

De derde Open Crailodag vindt over enkele maanden plaats als de ontwerpers weer een stap verder zijn met het ontwikkelen van een plan voor het gebied.

Cookie-instellingen