Adopteer een vleermuiskast

Ingeborg Vos 21-05-2019 3329 keer bekeken

De vleermuizen van Crailo hebben tijdelijk onderdak nodig. Daarom vragen we huiseigenaren uit de directe omgeving of zij een vleermuiskast willen adopteren. In Crailo vliegen verschillende soorten vleermuizen. Zij verblijven vaak in de oude gebouwen.

Omdat binnenkort de eerste oude gebouwen worden gesloopt, zijn er nieuwe verblijfsplaatsen nodig. De GEM Crailo B.V. vraagt daarom bewoners uit de directe omgeving of zij een vleermuiskast aan hun woning willen. Als de nieuwbouw op Crailo, met ruimte voor vleermuizen, is gerealiseerd, worden de kasten weer weg gehaald. De verwachting is dat de kasten drie en half tot vier jaar aan de gevel blijven hangen.

De vleermuiskast en het bevestigen ervan bekostigt de GEM Crailo. De kasten zijn 27 cm breed, 14 cm diep en 43 cm hoog. Als de vleermuizen gebruik gaan maken van de verblijfsplaats, heeft u daar als bewoner nauwelijks last van. Het geluid dat de vleermuizen maken, is voor mensen niet hoorbaar en de ontlasting van vleermuizen is klein en lost na enkele dagen op. Vleermuizen eten tot wel 3.000 muggen per dag, dus een vleermuiskast zou ook bijkomende voordelen kunnen hebben.

De vleermuiskasten vragen geen onderhoud en na het verwijderen zorgt GEM Crailo dat de boorgaatjes in de gevel worden hersteld.

Als u in de directe omgeving van Crailo woont en tijdelijke huisvesting wilt bieden aan vleermuizen, vul dan het aanmeldformulier in en mail deze aan onze ecoloog Martin van Oosterhout via martin.vanoosterhout@tauw.com. Mocht u meer willen weten over de vleermuiskasten dan vindt u  een informatiebrief op onze website of kunt u direct contact opnemen met Martin van Oosterhout op telefoonnummer 06 – 22 91 64 39.

Cookie-instellingen