Trots

Ingeborg Vos 11-01-2021 913 keer bekeken

De colleges van Gooise Meren, Hilversum en Laren zijn bijzonder trots op het plan voor buurtschap Crailo. Een plan waar wonen, werken, duurzaamheid, mobiliteit en natuur op een bijzondere manier met elkaar worden verbonden. Wij vroegen de drie wethouders om een reactie.

Wethouder Arno Scheepers van Hilversum benadrukt dat duurzaamheid en werkgelegenheid elkaar niet in de weg hoeven te zitten: ,,Ik ben ontzettend blij dat er binnen het prachtige, duurzame buurtschap Crailo ook veel ruimte is voor ondernemers en bedrijvigheid. Dat geeft een mooie impuls aan de werkgelegenheid in onze regio!”

Wethouder Jorrit Eijbersen van Gooise Meren is met name verguld over de wijze waarop invulling is gegeven aan het woningbouwprogramma van in totaal 590 woningen: ,,Op één van de mooiste plekken in het Gooi bouwen we betaalbare woningen voor iedereen. Zodat nu én in de toekomst iedereen kan blijven genieten van al het moois en goeds dat onze regio te bieden heeft. Dat is een prestatie op zich.”

Collega-wethouder Ton Stam van Laren is blij dat de groene ambities in de plannen overeind zijn gebleven. ,,Het buurtschap kenmerkt zich met een geheel eigen identiteit op het gebied van ecologie, natuur en duurzaamheid. Die groene ambities hebben de drie gemeenteraden ook omarmd. In de komende jaren zal dit unieke buurtschap vorm en invulling gaan krijgen, en zullen de nieuwe bewoners midden in de natuur wonen. Wie zou daar niet willen wonen?”

Cookie-instellingen