PIJLER: INNOVATIEF ONDERNEMERSCHAP

Ingeborg Vos 22-08-2018 1635 keer bekeken

De kracht van de creatieve bedrijvigheid zit in het vermogen om te innoveren en waarde te creëren. De sector bestaat uit de creatieve zakelijke dienstverlening, media en entertainment en kunst en cultureel erfgoed.

Voor deze kleinere bedrijven en zzp-ers is samenwerken een voorwaarde om te komen tot creatieve oplossingen en daarom zoeken zij elkaar graag op. Dergelijke bedrijven vestigen zich bij voorkeur in een inspirerende omgeving waar ruimte is om samen te werken, tijdelijk werkruimte te huren en waar voorzieningen in de directe omgeving zijn.
De creatieve bedrijven passen goed in de campusachtige setting van het kazerneterrein waar dankzij menging van functies een inspirerend, onderscheidend en gevarieerd leefmilieu kan gaan ontstaan. 

Bedrijventerrein
Direct aan de A1 is ruimte bestemd voor succesvolle Gooise bedrijven die graag in
de regio willen blijven. Aanvullend kunnen bedrijven van buiten zich aangetrokken voelen vanwege het onderscheidende, duurzame en natuurlijke karakter van het gebied. De combinatie met de directe ontsluiting aan de A1 maakt vestiging op het nieuwe bedrijventerrein aantrekkelijk. Het terrein is samenhangend en duurzaam ontworpen en heeft parkmanagement om zaken die collectief geregeld kunnen worden te organiseren. Het bedrijventerrein heeft een hoogwaardige uitstraling en is er voor alle bedrijven die de duurzaamheidsambities onderschrijven, en inspelen op verdergaande digitalisering en innovaties. 

Buurtschap als ondernemer 
Het buurtschap is niet alleen de plek waar je woont of werkt maar ook een netwerk van mensen. Het gezamenlijk slim organiseren van zaken zoals de energievoorziening, het beheer van tuinen en natuur of het gebruik maken van een deelsysteem voor auto’s is een vorm van ondernemerschap. Dankzij de digitalisering is het ‘collectief ondernemen’ eenvoudig te organiseren. Ook het uitwisselen van diensten binnen je persoonlijke netwerk is steeds vanzelfsprekender. Crailo kan het buurtschap versterken door de buurtonderneming te faciliteren. 

Cookie-instellingen