Feestelijke ondertekening ontwikkelovereenkomst De Spiegelhorst

Ingeborg Vos 29-07-2022 2891 keer bekeken

Donderdag 21 juli 2022 tekenden de Alliantie Ontwikkeling BV (directeur Jan van Barneveld), De Groene Stenen (directeur Lucas Mol) en GEM Crailo (projectdirecteur Nanne Zwiep) de ontwikkelovereenkomst voor de herontwikkeling van het gebouw de Spiegelhorst.

De Spiegelhorst is een voormalig lesgebouw van defensie, binnen Buurtschap Crailo.

De Groene Stenen gaat op een circulaire wijze het rechterdeel van het gebouw transformeren. Dit wordt een plek waar De Groene Afslag op circa 5.000 m2 bruto vloeroppervlakte nog verder tot wasdom kan komen. Het biedt ruimte aan horeca, vergaderzalen, kantoren voor duurzame koplopers, recreatie, de ‘School for Change’ en andere maatschappelijke functies. De Groene Afslag wil de verandering zijn op weg naar een nieuwe economie en de plek waar de toekomst vormt krijgt.

Voor het linker gedeelte van het gebouw is woningcorporatie de Alliantie verantwoordelijk voor de circulaire en duurzame ontwikkeling en realisatie van 36 woningen in het sociale en middeldure huursegment.

Nu de ontwikkelovereenkomst getekend is, kunnen de Alliantie en De Groene Stenen het schets ontwerp van het gebouw uitwerken tot een definitief ontwerp. Later dit jaar volgt de ondertekening van de koopovereenkomst. Als de procedures (zoals omgevingsvergunning) voorspoedig doorlopen worden, kan er eind 2023 gestart worden met de bouw.

Cookie-instellingen