Bijeenkomst stakeholders bedrijvenpark De groene poort

Ingeborg Vos 21-03-2022 1559 keer bekeken

Donderdagmiddag 17 maart 2022 verzamelden zo’n 15 personen zich bij het projectbureau Crailo voor een stakeholdersbijeenkomst over het bedrijvenpark De groene poort. Na een lange periode van online- en thuiswerken konden er weer een fysieke bijeenkomst plaatsvinden.

Onder de deelnemers zaten voorzitters van de ondernemersverenigingen uit de drie gemeenten (Gooise Meren, Hilversum en Laren), ambtenaren van economische zaken en diverse ondernemers uit de regio.

Centraal stond de opzet van bedrijvenpark De groene poort. Dit toekomstige bedrijvenpark wordt ontwikkeld op deelplan ‘Op Zuid’ en beslaat circa 3,4 hectare. Het wordt een kleinschalig bedrijvenpark met een vriendelijke uitstraling. Innovatief en met een duurzaam karakter.
De entreehub wordt het uithangbord van Buurtschap Crailo en wordt de entree naar zowel de woonwijk alsook het bedrijvenpark.  Esther Vlaswinkel, stedenbouwkundige van SVP, gaf toelichting op de stedenbouwkundige uitwerking van het bedrijvenpark aan de hand van impressies en thema’s. De thema’s zijn o.a. zonne-energie, biodiversiteit, demontabel bouwen, duurzame uitstraling van de gevel etc.

Er is ruim de tijd genomen voor discussie aan de hand van een aantal vragen. Voor welke bedrijven is dit bedrijvenpark interessant, wat zijn de kansen en bedreigingen?

De bijeenkomst werd afgesloten met een bezoek aan de locatie, onder leiding van Twan Zeegers, projectmanager gebiedsontwikkeling. Kortom: een geslaagde stakeholdersbijeenkomst. 

GEM Crailo B.V. is bezig met het opstellen van een uitwerkingsplan voor deze locatie waarin aandacht wordt besteed aan de aard van de bedrijvigheid (denk aan een campusachtige structuur) en het inzetten van parkmanagement.

Wilt u meer informatie over het bedrijvenpark De groene poort, bezoek dan onze website.

Blijf op de hoogte door u aan te melden voor de digitale nieuwsbrief ondernemen.

Cookie-instellingen