GEM Crailo en ontwikkelaar BPD ondertekenen koopovereenkomst ontwikkeling Kazernekwartier

Ingeborg Vos 01-06-2023 4223 keer bekeken

Op 1 juni 2023 hebben GEM Crailo en ontwikkelaar BPD een mooie mijlpaal bereikt met de ondertekening van de koopovereenkomst voor de ontwikkeling van de eerste fase van Buurschap Crailo: het Kazernekwartier.

Het nu nog gesloten en mysterieuze terrein wordt met de ontwikkeling meer dan een nieuwe woonwijk. De karakteristieke gebouwen worden op basis van het oorspronkelijk ontwerp getransformeerd tot woningen en voorzieningen. Het voormalige keukengebouw krijgt een nieuw leven en nieuw elan. Door het gebouw te transformeren aan de hand van de oorspronkelijke ontwerpuitgangspunten en met behoud van de aanwezige cultuurhistorisch en monumentale elementen elementen. De aanwezige materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt.

Deelplan het Kazernekwartier wordt een levendige, duurzame en toekomstbestendige woonwijk, waar uiteenlopende doelgroepen met elkaar met veel plezier samenleven, nu en in de toekomst. Er wordt een gemengd woonprogramma met kwalitatief hoogwaardige en betaalbare woningen gerealiseerd met diverse voorzieningen en groene ruimtes. Het woonprogramma van het Kazernekwartier omvat 57 sociale huurwoningen, 48 middeldure woningen en 66 koopwoningen. Daarnaast worden bestaande kazernegebouwen gebruikt voor bedrijvigheid. Deze variëteit aan woningen in combinatie met bedrijvigheid draagt bij aan een diverse en inclusieve gemeenschap in het buurtschap.

GEM Crailo heeft de ambitie om Buurtschap Crailo te transformeren tot een aantrekkelijke en dynamische plek om te wonen en te werken. De ondertekening van de koopovereenkomst met BPD is een belangrijke stap in het realiseren van deze ambitie. Met de expertise en betrokkenheid van BPD als ontwikkelaar draagt de ontwikkeling van deelplan het Kazernekwartier bij aan de invulling van het buurtschap als geheel.

De samenwerking tussen GEM Crailo en BPD Crailo zal intensief zijn en gericht op het gezamenlijk realiseren van een succesvolle ontwikkeling van dit deelplan. Beide partijen zijn verheugd over de ondertekening van de koopovereenkomst en kijken uit naar een constructieve samenwerking.

Vanaf eind 2023 vindt het eerste deel van de realisatie van Buurtschap Crailo plaats, beginnend met de bestaande gebouwen. 

Voor verdere informatie over de ontwikkeling van het Kazernekwartier en het project in Buurtschap Crailo kunt u terecht op de website van GEM Crailo en BPD.

Cookie-instellingen